fbpx

5G tulee. Oletko valmis?

5G yhteydet mullistavat mobiilin tietoliikenteen. Monissa yrityksissä käytetään mobiilidataa ainoana nettiyhteytenä. 4G nopeudet riittävät jo moneen tarkoitukseen myös yrityksissä mutta ei kaikkeen ja ajoittain yhteydet ovat olleet todella hitaita koska käyttäjämäärät ovat isoja. 5G tuo  mobiilidataan aimo parannuksen.

 

5G on parhaimmillaan jopa kymmenen kertaa nopeampi yhteys kuin 4G tekniikalla toteutettu. 5G on siinäkin mielessä yrityskäytössä parempi että verkon kapasiteetti paranee, joka tarkoittaa sitä että ruuhkat ja sitä kautta nopeuden vaihtelut vähenevät. 5G tekniikka on tässä kohtaa kehittyneempi ja parempi. Myös yhteyksistä johtuvat viiveet pienenevät joka parantaa myös erilaisten palveluiden käyttämistä internetissä.

 

Kehitys luo kehitystä joten odotettavissa on kehittyneempiä päätelaitteita ja palveluita jotka tarvitsevat entistä enemmän kaistaa ja kapasiteettiä. Jäämme odottamaan mitä kehittäjät maailmaamme tulevat muuttamaan lähivuosina.

 

5G tilanne keskeisen Suomen alueella on sellainen että Tampereen alueella on 5G kattavuus todella hyvä. Esimerkiksi dna kertoo että heillä on yli 100 5G tukiasemaa alueella. Hyvä kattavuus on myös Jyväskylän keskustan alueella. Myös Orivedeltä ja Jämsän alueelta löytyy jonkin verran rakennettua verkkoa.

Softicom toimittaa mobiililiittymiä kaikkiin kolmeen verkkoon. 5G palvelumme toimivat dna:n verkossa.

 

Mikäli olet kiinnostunut 5G tuotteistamme tai saatavuudesta alueellesi kehotamme jättämään yhteydenottopyynnön tai saatavuus kyselyn.

 

Jaa teksti

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email